Hydraulhammare
Vi har hydraulhammare till grävmaskiner i alla storlekar. Inte vilka hammare som helst utan Furukawas hydraulhammare. Furukawa är den ledande tillverkaren som har 130 års erfarenhet inom bergbrytning. Furukawa är ett Japanskt företag som tillverkar det bästa vad gäller kvalitét, prestanda och användarvänlighet. Det är ingen slump att Furukawas hydrauliska hammare var de första som mötte EU:s riktlinjer vad gäller minimering av ljudnivåer och vibrationer på arbetsplatser. Med nya FXJ-serien hydraulhammare stärker Furukawa sin ledarroll på marknaden.
Visar alla 15 resultat
-
Hydraulhammare FX15 – basmaskin 0,5 – 1,5 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FX25 – basmaskin 1 – 2,5 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FX35 – basmaskin 1,4 – 4 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FX45 – basmaskin 2,5 – 5,5 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FX55 – basmaskin 4 – 7 ton
Läs mer -
Hydraulhammare F6 – basmaskin 3,5 – 10 ton
Läs mer -
Hydraulhammare F9 – basmaskin 6 – 12 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ125 – basmaskin 9 – 16 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ175 – basmaskin 12 – 21 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ225 – basmaskin 16 – 24 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ275 – basmaskin 18 – 30 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ375 – basmaskin 25 – 42 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ475 – basmaskin 33 – 55 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ770 – basmaskin 44 – 75 ton
Läs mer -
Hydraulhammare FXJ1070 – basmaskin 65 – 110 ton
Läs mer
Vad är en hydraulhammare?
En hydraulhammare är en maskin som används för att bryta sten och andra hårda material. Den drivs vanligtvis av en hydraulisk kraftkälla och fungerar genom att ett spett tillverkat av härdat stål, rör sig upp och ner med hög hastighet för att leverera slag mot det material som ska brytas.
Hydraulhammare används vanligtvis i bygg- och anläggningsarbete för att bryta upp asfalt, betong och berg (knacka skut eller skuthantering). De kan användas på en mängd olika arbetsplatser, inklusive vägarbetsplatser, byggplatser, gruvor och stenbrott. Hydraulhammare finns i olika storlekar och styrkor, beroende på den specifika applikationen.
Fördelarna med hydraulhammare inkluderar deras höga effektivitet och hastighet, vilket gör det möjligt att bryta upp material snabbt och effektivt. De är också lätta att använda och styra, och kräver vanligtvis minimalt underhåll. Dessutom kan hydraulhammare användas för att bryta upp material på platser där sprängning inte är möjligt eller säkert.
Andra användningsområden är håltagning med markhålsdon. Vid pålning med hydraulhammare används ofta ett specialdon med en diameter anpassad efter den typ av påle som ska slås ner. Vi hjälper dig att ta fram påldon till din hydraulhammare.
Hydraulhammare till grävmaskin
Vilket är det mest mångsidiga verktyget till grävmaskin? Frågar du oss är svaret givet, det är hydraulhammare.
Många upphandlare kräver att du som entreprenör har en hydraulhammare när du lämnar ditt anbud. Vi förstår dem då hammaren kan användas till så smycket, bland annat knacka betong, sten, berg, asfalt, tjäle och andra hårda material.
Alla grävmaskiner kan utrustas med en hydraulhammare, vi har modeller för de minsta minigrävarna till grävmaskiner som väger över 100 ton. Du väljer hydraulhammare beroende på hur mycket din grävmaskin väger, ju större grävmaskin desto tyngre och slagkraftigare hammare kan du välja.
Markhåldon: Använder du hydraulhammare och markhåldon för att slå hål i marken får du stora besparingar vad gäller tid, det kan jämföras med borrning, skillnaden är att det bara tar några sekunder att utföra jobbet.
Spett: Furukawas spett till hydraulhammare finns i olika utförande som pikspett, mejselspett, trubbspett, och pikspett med hårdmetallkärna.
Stenspräckare: Ska du arbeta i känsliga miljöer som kräver varsamhet? Då kan stenspräckaren vara ett alternativ istället för att spränga eller använda hydraulhammare.
Vilka är de allmänna egenskaperna hos en hydraulisk hammare?
Förberedelse vid byggverksamhet innehåller flera faser, bland annat rivning, förberedelse av tomten och schaktning av vägar och parkeringar. För att skapa en modern stadsbild är det ibland nödvändigt att riva byggnader, bryta upp trottoarer när man öppnar rörgravar, bygga ut och underhålla nätverket och ta bort hinder i vägen för en grävmaskin. Manuella rivningshammare som använde tryckluft för rivningsarbeten uppfyllde inte längre de växande tekniska och lönsamhetskraven.
Dessa verktyg var ibland mycket bullriga, krävde mycket fysisk ansträngning från arbetarna och låg långt efter den tekniska utvecklingen. Därför har det blivit nödvändigt att utveckla en rad arbetsverktyg för grävmaskiner i en riktning riktad mot specialiserade uppgifter.
Innovation utlöstes av en kombination av faktorer:
- - Grävmaskinen blir huvudverktyget och finns på de flesta byggarbetsplatser
- - Den universella tillämpbarheten av det hydrauliska drivsystemet
- - Snabbt byte av redskap
- - Behovet av att minska manuellt arbete
- - Allmänna krav för att öka maskinanvändningen
- - Energisparande och miljökrav
Vissa av de utvecklade sammansättningarna är lämpliga att ersätta specialmaskiner, andra minskar behovet av manuellt arbete eller ökar produktiviteten. Sammansättningar som ersätter specialiserade maskiner inkluderar pålningsutrustning, plogsänknings- och draganordningar, djuppackningsenheter.
Jämfört med tidigare kan du använda hydraulhammaren även till:
- - Rivning av betong, armerad betong, byggnadskonstruktioner, byggrunder
- - Brytning och rivning av berg i bygg- och vägbyggen
- - Stängsel av pelare och pålar
- - Överdimensionerade stenblock
- - Packning av diken, anläggningsyta, vägyta
Vilka är fördelarna jämfört med en pneumatiska slaghammare?
- - Ökat utnyttjande av grävmaskiner som används som mastermaskiner
- - Minskande mänsklig arbetsstyrka, ökad prestation
- - Eliminering av kompressorer
- - Dess arbetseffekt är många gånger högre än en pneumatisk
- - Inget behov av långa lufttillförselslangar
- - Bättre användning av grävmaskinen
- - Bränsleförbrukningen är gynnsammare än en kompressors
- - Att flytta kompressorer orsakar inte längre slöseri med tid
- - Med upp till 30 - 40 gånger högre slagkraft, mindre buller och risk för olyckor
Hur fungerar en hydraulhammare?
Kolven är normalt inställd på nedre dödpunkten medan spettet rör sig fritt. Högtrycksoljan som verkar på kolvhuvudets nedre arbetsyta höjer slagkolven, som rör sig uppåt tills den stänger utloppsgapet i det övre läget.
Högtrycksoljan i kolvhuvudet komprimerar energilagret (kvävgas i tanken). När gasventilen öppnar frigörs energin som lagras i energiomvandlaren och trycker slagkolven nedåt med stor kraft.
Utbytbara spett
En hydraulisk hammare kan användas med olika spett. Det vanligaste är en rivningsspets med avsmalnande ände, som kan användas för allmänna rivningsarbeten. Plattspetsverktyg med olika skärlängder är ett viktigt tillbehör för rivningsarbeten, men också för bergskärnings- och kapningsuppgifter.
Ett sällan använt men typiskt verktyg är trubbspettet, som främst används för att krossa höghållfasta, spröda material. Beroende på det tekniska syftet med verktygen tillverkas de med olika skaftlängder.
Av hammarens verkningssätt följer att den även lämpar sig för packning och skridslagning om verktyget är rätt utrustat. Spetten är vanligtvis tillverkade av slitstarkt legerat stål (mangan- och volframlegeringar) eller, mer sällan, med hårdmetallskär.
Hur du väljer hydraulhammare till din grävmaskin?
Den idealiska hammaren väljs individuellt för varje maskin och projekt. Det är nödvändigt att känna till redskapets vikt så att hammaren inte är underdimensionerad, men också så att lastaren inte tippar ur sin jämviktspunkt i bommens slutläge.
En annan viktig parameter är hydrauloljetrycket och flödeshastigheten per minut: om oljetillförseln är låg är slagvärdet inte korrekt eller kolven startar inte; om värdena är höga är också omedelbar skada möjlig.
För att bestämma den lämpligaste enheten för jobbet gör experter grundliga beräkningar baserade på flera faktorer, inklusive materialen som ska rivas och terrängens egenskaper.
Hydrauliska brytare gav kraft, hastighet och tillförlitlighet till byggbranschen, och vi ser fram emot att se nästa mycket innovativa steg.