Hydraulhammare

Hydraulhammare tillverkade av FRD representerar premiumprodukter, utvecklade för ett brett spektrum av applikationer och material.

Våra serier ger dig underhållssnåla, högpresterande verktyg som är konstruerade för att möta dina specifika krav. Våra hydraulhammare speglar över 50 års ingenjörsexpertis, omfattande stålkompetens och stor praktisk erfarenhet som förvärvats med effektiva slagssystem för rivningsarbete. Våra tre högkvalitativa FRD-serier erbjuder hydraulhammare som passar för varje grävmaskin och varje uppgift – från proffs för proffs. För maximal produktivitet och behagligt arbete. Se själv.

Visar alla 15 resultat

Hydraulhammare finns i olika storlekar och styrkor, beroende på den specifika applikationen. De mindre hammarna används vanligtvis för att bryta upp mindre stenar och betongblock, medan de större hammarna kan användas för att bryta upp stora berg.

Hydraulhammare drivs vanligtvis av en hydraulisk kraftkälla, till exempel en grävmaskin eller en truck. Kraften från hydraulpumpen överförs till hammaren genom en serie slangar och hydraulcylindrar. När hammaren slår ned i materialet, frigörs en stor mängd energi som bryter upp materialet.

Hydraulhammare är ett mycket effektivt verktyg som kan spara tid och pengar på byggarbetsplatser. De är också mycket säkrare än traditionella rivningsmetoder, till exempel sprängning.

Vad ska du tänka på när du väljer en hydraulhammare?

När du väljer en hydraulhammare är det viktigt att tänka på följande faktorer:

  • Storleken på det material som du behöver bryta upp
  • Den kraft som du behöver för att bryta upp materialet
  • Den typ av hydraulisk kraftkälla som du har tillgänglig
  • Din budget

Här är några av de fördelarna med att använda hydraulhammare:

  • De är mycket effektiva och kan spara tid och pengar på byggarbetsplatser
  • De är mycket säkrare än traditionella rivningsmetoder, till exempel sprängning
  • De finns i olika storlekar och styrkor, så att du kan välja den som är lämplig för din applikation
  • De är lätta att använda och underhålla

Om du letar efter ett kraftfullt och effektivt verktyg för att bryta upp sten, betong eller andra hårda material, är en hydraulhammare det perfekta valet för dig.

FX-serien (2:a generationen) för minigrävare

Med FX har vi vidareutvecklat vår framgångsrika modell och anpassat den ännu mer precist till dina behov.

Den senaste generationen av FRD:s små hydraulhammare för minigrävare från 0,5 till 7 ton imponerar med sin underhållssnåla monoblockdesign och förstklassiga material som ger särskilt hållbara hydraulhammare med den vanliga höga effektiviteten. FX-serien erbjuder fem modeller och tre typer av höljen för dig att välja bland. De tre höljestyperna FT, S, XS är utrustade med en användarvänlig flänsanslutning. Det innebär att fästningsbeslag kan användas för alla typer av snabbkopplingssystem. De användarvänliga höljestyperna S och XS kännetecknas också av särskilt låga ljud- och vibrationsnivåer. Den nya designen gör att S- och XS-höljena är upp till tio decibel tystare än det standard FT-höljet.

XS-höljetypen och den motsvarande patenterade designen av FRD:s insättningsverktyg erbjuder också den högsta möjliga ljudreduktionsnivån för små hydrauliska brytare. Detta gör FRD:s hydraulhammare ännu mer användarvänliga att arbeta med.

F-serien hydraulhammare, specialutvecklade för för grävlastare och mellanstora grävmasminer.

Hydraulhammarna i F-serien fungerar felfritt på bärare på 5 till 12 ton. Det förblir en av våra mest framgångsrika flaggskeppsprodukter till dags dato. Det finns en god anledning till det, eftersom F-serien är extremt robust, effektiv och pålitlig. Denna premiumprodukt finns tillgänglig i två versioner för att passa en mängd olika bärare och platser.

FXJ-serien hydraulhammare - Unikt kraftfulla och progressiva

Vi har lyckats systematiskt utveckla en ny generation av premiumhammare med FXJ-serien.

Vi har utformat en underhållssnål slagmekanism i slank design för FXJ-serien för att ytterligare förlänga livslängden på det högpresterande verktyget: Monoblockdesignen eliminerar behovet av en separat cylinder, främre huvud och genomgående bultar. Den kantiga designen gör också FXJ-serien ännu mer robust, lätt och produktiv. Genomgående bultar har helt uteslutits upp till FXJ475. Den nya ventilkonstruktionen reducerar hydrauloljetemperaturer och ökar prestanda, och vi har också möjliggjort ett större oljeintagsområde. Detta har gjort att vi kunnat konstruera en hammarserie som levererar snabbare slag. De otroligt effektiva premiumhammarna i FXJ-serien är unika på marknaden med dess designfunktioner. FXJ-serien innefattar åtta modeller, inklusive fyra medelstora (FXJ125-FXJ275) och fyra stora hydraulhammare (FXJ375-FXJ1070). Flera FRD-spett finns tillgängliga.

Våra tungviktare FXJ770 och FXJ1070 fortsätter att byggas med den beprövade designen på grund av storleken; men nu också med några nya, prestandaförbättrande funktioner, såsom vibrationsdämpade Heavy Duty genomgående bultar med större diameter, den utbytbara cylinderfodringen, ny ventilkonstruktion och högre bakre huvudgasttryck.

Båda hydraulhammarna är banbrytande verktyg på marknaden.