Bild på Edeby Entreprenad som fräser bort tjälen istället för att tina den

Hur du gräver effektivt i tjäle: Moderna lösningar

Att utföra markarbete på tjälbiten mark är en återkommande och ofta svår utmaning i entreprenadbranschen. Traditionella metoder som tjältining med kol eller vätskeburen värme kan vara effektiva, men de är ofta både tidskrävande och kostsamma. På AMAS erbjuder vi moderna och effektiva alternativ för att förenkla denna process. Våra lösningar – användning av hydraulhammare och rotationsfräs – är inte bara snabbare utan också mer kostnadseffektiva.”

Hydraulhammare som knackar bort tjälen istället för att tina
Sävenholt Entreprenad använder hydraulhammaren till att knacka bort tjälen
Grävmaskin med rotationsfräs som fräser upp tjäle istället för att gräva
Med en rotationsfräs behöver du inte bry dig om att marken är tjälbiten Det är bara att fräsa bort den

Metod 1 – Knacka bort tjälen med hydraulhammare

Hydraulhammaren är ett mångsidigt verktyg som är perfekt för att effektivt knacka bort tjälen. Genom att använda rätt teknik kan du snabbt göra marken redo för grävning, vilket sparar både tid och pengar. Hydraulhammaren är inte bara idealisk för traditionella grundarbeten och rörgravsarbeten, utan också utmärkt för trädgårdsarbeten där precision är avgörande.

 • Användningsområden:
  • Grundarbeten
  • Rörgravsarbeten
  • Trädgårdsarbeten
 • Hydraulhammare

Metod 2 – Fräsa bort tjälen med rotationsfräs

För de som söker en ännu effektivare lösning, rekommenderar vi användning av en Simex rotationsfräs. Denna metod är inte bara snabb och enkel, utan den skapar också ett färdigt återfyllnadsmaterial som kan användas direkt på plats. Detta sparar ytterligare tid och resurser. Rotationsfräsen är mångsidig och kan användas för en mängd olika uppgifter, från att fräsa stubbar till att jämnar ut ojämna ytor.

 • Andra Användningsområden:
  • Fräsa stubbar
  • Fräsa upp rörgravar
  • Jämna ut ojämna ytor
 • Rotationsfräsar

Vill du veta mer om hur du kan gräva vid tjäle?

Om du är intresserad av att lära dig mer om hur du kan effektivisera ditt arbete i tjäle, kontakta oss gärna. Våra experter på AMAS är redo att diskutera hur våra lösningar kan hjälpa dig att effektivisera ditt arbete och spara pengar.

Om tjäldjup i Sverige:

På grund av Sveriges avlånga form varierar tjäldjupet avsevärt från norr till söder. I norra delen av landet kan tjäldjupet nå över två meter, medan det i Skåne vanligtvis ligger på omkring en meter. Att förstå tjäldjupet är viktigt för att planera och genomföra effektiva grundläggningsarbeten.

Slutsats

Med rätt verktyg och tekniker kan arbetet med tjälbiten mark omvandlas från en svårighet till en möjlighet. Upptäck hur våra innovativa lösningar – hydraulhammare och rotationsfräs – kan revolutionera ditt arbete i vinter. Besök oss på AMAS för mer information och för att se våra produkter i aktion.”