Hirado stenspräckare monterad på Hyundai grävmaskin av AMAS personal i soligt Härkeberga

Bergspräckning i trånga utrymmen: Lösningen till AP Sprängtjänst

När vårsolen svepte över Härkeberga och livet sakta återvände till naturen, genomförde vi på AMAS en historisk leverans. I samarbete med AP Sprängtjänst presenterade vi en lösning som var kraftfull och anmärkningsvärt smidig – Hirado stenspräckaren, speciellt framtagen för de mest utmanande arbetsmiljöerna, inklusive de trånga rörgravar där varje centimeter räknas.

Från avlastning till precision

Varje steg i processen fångades i en serie bilder som dokumenterade dessa avgörande ögonblick: från avlastningen av den imponerande röda stenspräckaren till den minutiösa installationen. Magnus Uppsten och Per Svalby från AMAS visade upp en sömlös kombination av styrka och finess tillsammans med Martin Jigler från AP Sprängtjänst.

Avlastning av Hirado stenspräckare med AMAS personal och AP Sprängtjänst i Härkeberga
Förberedelser av lyftöglan för Hirado stenspräckarens montering av AMAS och AP Sprängtjänst tekniker

Ett öga för detaljer

Per Svalbys koncentration var påtaglig när han noggrant utförde tryck- och flödesmätningar på grävmaskinens hydraulik – ett kritiskt moment för att garantera optimal prestanda. Magnus Uppsten, som delade sin expertis med Martin, illustrerade vår dedikation till utbildning och överföring av viktig kunskap.

AMAS servicetekniker Per Svalby justerar hydrauliken för optimal stenspräckning
Kunskapsöverföring mellan AMAS och AP Sprängtjänst om Hirado stenspräckares funktioner

Smidighet som möter kraft

Hirado stenspräckarens förmåga att manövrera i smala rörgravar är mer än bara imponerande. ”Stenspräckarens kompakta design kommer att göra enorm skillnad i vårt arbete,” sade Martin, vilket belyser vikten av flexibilitet i vår sektor.

Granskning av grävmaskinens hydraulsystem av AMAS och AP Sprängtjänst personal inför stenspräckning

Ledarskap i varje steg

Anders Pettersson, drivkraften bakom AP Sprängtjänst, sågs leda och koordinera projekt med beslutsamhet – en ständig påminnelse om vikten av fast och kunnigt ledarskap i branschen.

Anders Pettersson från AP Sprängtjänst leder projektet med fokus på bergspräckningsteknik

Denna berättelse är ett vittnesbörd om den kraftfulla symbiosen mellan Hirado-teknologi och AMAS-expertis. Vi blickar fram emot en framtid där effektivitet och precision är i harmoni med miljöhänsyn och säkerhet. Varje ögonblick från denna dag reflekterar en del av vårt åtagande – att leverera inte bara utrustning, utan även lösningar som möter de mest utmanande förhållandena med briljans. Vi gratulerar AP Sprängtjänst till deras nya stenspräckare och ser fram emot framgångarna den kommer att medföra.