Siktskopa på en hjulgrävare som siktar material på återvinningsanläggning

VSE10, Liten, produktiv och mångsidig

VSE10 är den minsta (med direkt justering av slutfraktion) av VSE-serien Sikt- och krosskopor men låt dig inte luras, den är mångsidig och produktiv vid bearbetning av många olika typer av material.

Bellesia srl ​​med huvudkontor i Rio Saliceto nära Reggio Emilia testade Simex VSE10 Sikt- och krosskopa, det blev framgångsrikt och de bestämde sig sedan för att köpa den senaste.

Bellesia srl ​​har varit verksamt sedan 1980 inom en rad olika sektorer, mark och anläggning, jordarbeten, byggnadsarbeten, infrastrukturarbeten, materialåtervinning och installation och hantering av solpaneler.

Bellesia srl ​​använder en VSE10 på en Komatsu PW118 MR hjullastare på Migliarina återvinningscentral.

Tekniske chefen Massimo Bellesia kommenterar:

”Vi bestämde oss för att köpa VSE10 efter att ha testat den på olika material och kom till slutsatsen att sikt- och krosskopan skulle göra det möjligt för oss att tillhandahålla en ny tjänst åt våra kunder. Vi kunde använda skopan för att skilja rötter från matjord och producera ett material som uppskattas av trädgårdsanläggare och trädgårdsmästare. Vi återanvände också fin betong och producerade en idealisk storlek för att lägga olika typer av trottoarer. Den fria rörlighet vi hade inne i anläggningen tack vare monteringen på en hjulgrävare och förmågan att omedelbart ändra fraktion direkt från hytten resulterade i en exceptionell produktivitetsnivå.”

Det senaste från ”en bra familj”

Sedan lanseringen med introduktionen av Simex VSE40 har utbudet av Simex sikt- och krosskopor nått betydande framgångar på många marknader.

Efter lansering av VSE30 och VSE20 lanserades VSE10 i en världspremiär på Samoter. Den nya modellen har likt sina större syskon samma exceptionella förhållandet mellan kapacitet och vikt, detta ger dig möjlighet att sikta allt material även med grävmaskiner som väger 8-13 ton.

Liksom de stora syskonen har VSE10 möjligheten att justera fraktion utan långa stillestånd eller förseningar på grund av komplicerade mekaniska ingrepp, en funktion som har en viktig inverkan på produktiviteten och lönsamhet. VSE10 ger dig utmärkta produktionsnivåer, tack vare de romboidformade diskarna med olika skivor som utgör axeln. Denna speciella form ger ett intensivt virvlande av materialet som ska siktas ock krossas.

För att ytterligare förbättra VSE30:s prestanda kommer Simex att tillhandahålla verktyg som är speciellt utformade för olika krosspplikationer (sten, återvunnet och organiskt material etc.), vilket gör skopan idealisk för icke-rivningsrelaterade jobb, såsom landskapsarkitektur och materialåtervinning.