Bekämpning av covid 19 med spraystream vattenkanon

Spraystream räddar spanska myndigheter

Spaniens regering kom med frågan om man kunde använda Spraystreams dammdämpningsmaskiner som desinfektionsmaskiner för att bekämpa det dödliga Covid-19-viruset. Några dagar spenderades med att testa dessa maskiner på plats, godkänna deras användning och sätta dem i arbete.

Kommande söndag användes Spraystreams utrustning i stor skala och med stor effekt för att grundligt desinficera utrymmen avsedda för vård av dem som fallit offer för coronaviruset. Offentliga områden fick en liknande behandling. Spraystreams spanska återförsäljare samarbetar nära med de lokala myndigheterna och armén. Bilder av dessa operationer kablades ut världen över under de närmsta timmarna (inklusive på flamländsk TV). Som ett resultat strömmar nu ytterligare förfrågningar in till Spraystream.

”Våra Spraystreammaskiner kan generera vattendroppar blandat med desinfektionsmedel på ett mycket kontrollerat sätt”, förklarar VD Mirko Savic. ”Vi använder sedan ett turbinsystem för att spruta denna blandning på ytor och genom luften. Maskinerna fjärrstyrs och är lämpliga för helt autonom, fordonsmonterad drift. Detta gör det möjligt att desinficera stora områden snabbt med rätt flödeshastighet och dosering. Dessutom är vårt system inrättat på ett sådant sätt att vi kan arbeta mycket effektivt utan att översvämma omgivningen med vatten och med ett minimum av arbetare. Vi har ett stort utbud av utrustning tillgänglig som passar perfekt för dessa uppgifter med bara några modifieringar, antingen inomhus eller ute. ”

Mirko Savic tror att han och hans familjeföretag med samma namn kan bidra till folkhälsan både här och på andra håll i världen. ”Det är ett faktum att den erfarenhet vi för närvarande har fått i Spanien tillsammans kan hjälpa till att implementera i stor skala”, säger Mirko Savic.