Liten vattenpump som llevererar 160 bars vattentryck

Nya HPW160 är perfekt för dammkontroll

DYNASET HPW-serie högtrycksvattenpumpar får en ny pumpmodell som heter HPW160. Den nya pumpmodellen är speciellt utformad för att användas för applikationer till dammbindning. Som du säkert vet är HPW-Dust Dynasets produktfamilj för dammbindning i exempelvis rivnings- och gruvindustrin. Den nya pumpen kan också användas för som högtryckstvätt.

Hur skiljer det sig från de andra modellerna?

Det mest uppenbara som skiljer sig från andra HPW-modeller är effekten. Denna pump producerar 160 bars tryck och ett flöde på 18 l/min. En av de största skillnaderna är den helt ny kolvmodellen. Den nya kolvmodellen för dessa pumpar har gjort dem extremt kompakta då konstruktionen har kunnat förenklats.

HPW160 är den minsta i HPW-serien. Pumpens höjd är bara 110 mm, bredden är 210 mm och längden är 100 mm. Trots sin storlek har den en total effekt på 4,8 kW, detta är mer än de flesta elektriska varianter.

Och var ska man använda den?

HPW160 är ​​särskilt avsedd för applikationer inom dammbindning. Den kan exempelvis användas för dammkontroll på vid rengöring av gator och vägar och för dammbindning av små pulveriserare och borriggar.

Tillgängliga modeller

Den nya modellen finns som standard i tre olika versioner likt de andra pumpmodellerna. Den första är en basmodell utan ytterligare ventiler. Den andra modellen har en vattenavlastningsventil som gör den möjlig att använda som högtryckstvätt. Den tredje modellen är VR-PA-modellen. Denna modell har en speciell ventil som säkerställer att hydrauloljeflödet inte överstiger det inställda värdet.