En vattenpump som inte bara kan användas för vatten utan många olika vätskor och kemikalier

Pumpar för vätskor och flytande kemikalier men även för havsbruk

Dynaset-pumpar kan ge pumpkraft för havsvatten, borrvätskor, desinfektionsvätskor, kemikalier och många andra vätskor i nästan vilken miljö som helst. Det är dock viktigt att veta att den använda pumpande vätskan och användningsmiljön kan påverka vattenpumpen. Dynasets vattenpumpar är ett utmärkt val att använda vid havsoperationer eftersom de tål det omgivande trycket i havsdjupet.

Hur påverkar användningsmiljön och pumpad vätska eller kemikalie pumpens tillverkningsmaterial?

Så användningsmiljön kan påverka det material som pumpen är byggs av. Till exempel är våra undervattenspumpars mittkroppar och huvudändar gjorda av rostfritt stål eller aluminiumbrons i stället för aluminium som i vissa av basmodellerna. Det beror på att aluminium inte är motståndskraftigt mot saltvatten. Pumparnas inre delar är också konstruerade för att vara motståndskraftiga mot saltvatten.

Produktbild på HPW360 vattenpump från Dynaset
<em>DYNASET HPW360 som används med saltvatten är tillverkad av rostfritt stål och specialbelagt stål och vilket gör den motståndskraftigt mot saltvatten Mindre Dynaset pumpar som normalt är gjorda av aluminium kan också tillverkas av rostfritt stål eller aluminiumbrons för till exempel havsbruk<em>

Förseglat eller icke-förseglat läckageutrymme?

Alla Dynaset-pumpar har ett läckageutrymme som inte är förseglat i basmodeller. Pumparna har små hål som upptäcker läckage vilket gör det lättare att upptäcka om något är tokigt med pumpen. Läckageutrymmet kan lämnas öppet om den pumpvätskan tillåter det och den använda hydrauloljan inte är miljöfarlig. Under havsförhållanden medger det öppna läckageutrymmet ett omgivande tryck för att ge ett viktigt stöd för pumpens tätningar i djupet. Vissa fall kräver tätning av läckageutrymmet. Det görs enkelt eftersom läckagedetekteringshålen är försedda med gängor. Under havsförhållanden kan förseglingen göras med en tryckkompenserad blåsa som är fäst vid läckagedetekteringshålen. Blåsan förhindrar läckage att komma ut i miljön. Det ger också det nödvändiga stödet för tätningarna när det omgivande trycket inte når tätningarna.

Korrekt material och underhåll för olika kemikalier

Sammantaget kan Dynaset-pumparna användas för pumpning av olika kemikalier. Vänd dig till oss om du vill ha mer information om kemikalieresistensen hos Dynaset-pumparna.