Vilgot Mäntynen blir intervjuad av Dynaset

Dynaset intervjuar AMAS anställde Vilgot Mäntynen

AMAS är ett svenskt företag som tillhandahåller verktyg och utrustning till rivnings- och återvinningsbranschen. De ligger cirka tio mil väster om Stockholm, Sveriges huvudstad. För närvarande har de sju anställda. Företaget grundades 1987. Med andra ord är det ett år yngre än Dynaset är. Vi intervjuade Vilgot Mäntynen som arbetar med försäljning av Dynasets utrustning på AMAS.

– Min titel är Säljsupport, men jag ansvarar också för reservdelar, lager och transporter. Jag hjälper våra säljare och hanterar all försäljning av Dynaset.

AMAS tillhandahåller verktyg och utrustning för rivnings- och återvinningsföretag i Sverige. Detta inkluderar till exempel hydraulhammare, pulveriserare och naturligtvis Dynaset-utrustning.

-Vi har produkter till i princip allt inom rivning och återvinning, sammanfattar Vilgot Mäntynen.

En förfrågan om återvinningsutrustning som utgångspunkt

Amas har varit en del av DYNASET-återförsäljarnätverket i över 20 år nu. Hur började samarbetet i första hand?

– Vi undersökte detta och vi hittade faktiskt det första faxet som skickades till Reijo 2000. Då behövde vi en magnet och det var början på vårt samarbete. Magneten som vi valde då var HMAG900 (hydraulmagnet), berättar Vilgot Mäntynen.

Så samarbetet startade från en mycket vanlig återvinningsutrustning. Numera är det möjligt att köpa allt från utrustning från Dynaset via AMAS. Men vad är deras mest sålda produkt från Dynaset?

HK450 (hydrauldriven kolvkompressor) och HPW200 (hydrauldriven högtrycksvattenpump) är våra mest sålda Dynaset-produkter just nu. Och olika magneter är också ofta sålda verkyg.

Företag som antingen tillverkar eller utrustar maskiner för rivnings- och återvinningsindustrin är vanliga kunder till AMAS. Slutanvändare av dessa maskiner är också en viktig del av deras kundbas.

Den lilla storleken på utrustningen är den avgörande faktorn

Vilgot har arbetat i sin nuvarande position i tre år. Han kommenterar samarbetet med Dynaset enligt följande.

– Vi har en bra relation och vi litar på Dynasets produkter. De är faktiskt väldigt bra och det finns många bra fördelar för slutanvändarna. De är små och de kan monteras i nästan vilken maskin som helst.

Vilgot anser att den lilla storleken på Dynasets produkter är den avgörande. Det har också varit fokus för designen. Men vad är det första Dynaset-relaterade kundfallet som kommer upp i hans sinne?

En av våra kunder som arbetar med järnvägsentreprenad behövde något för rörrengöring runt järnvägarna. Vi började från PPL200 (rörspolningsenhet) och det slutade med en PPL460. Vi lyckades få den med KPL:ens (gatutvätt) vattentankar ochvattenuppvärmningsenhet monterade i en enda enhet.

Projektet fortsatte att utvecklas av Dynasets ingenjörer och för ett par år sedan på Dynasets Dealer Meeting, introducerade vi en speciell Dynaset KPL Gatutvätt som också har en varmvattenberedare. Som ett resultat kan den användas för gatutvätt med varmt vatten.

Eftersom Amas arbetar med rivnings- och återvinningsindustrin var vi tvungna att fråga vad tycker Vilgot om den nya DYNASET HRVB (hydraulisk vacuum dammsugarskopa)?

Det är en intressant idé. Hydraulmagneten är verkligen uppskattad utanför återvinningsområdet så detta kan också vara en bra idé.