Dynaset visar upp sina produkter på MaskinExpo 2013

Nya Dynaset Blue Hydraulics

Dynaset har lanserat en ny produktlinje Blue Hydraulics på maskinmässan ConExpo, Las Vegas, Nevada, USA. Den nya produktlinjen omfattar 17 nya enheter och en hel del teknisk utveckling av Dynasets utrustning som redan finns på marknaden.

Företagets grundidé är att få den mest sofistikerade hydrauliska utrustning på marknaden som förbättrar produktiviteten för en kunds maskin. Som ledande tillverkare i världen av hydrauliska generatorer, vattenpumpar och kompressorer, stärker Dynaset sitt teknologiska ledarskap genom att utveckla ytterligare en serie enheter som har världens bästa effekt till storleksförhållande.

Blue Hydraulics kompletterar det breda sortimentet

Produktsortimentet i Blue Hydraulics omfattar 17 nya produkter. Efterfrågan från kunderna har lett till att Dynaset utformat den nya HKR-Kompressorn, en skruvkompressor som kompletterar de redan så populära kolvkompressorerna och roterande lamellkompressorer. Extremt kraftfulla hydrauliska skruvkompressorer producera tryckluft med ett tryck upp till 10 bar och maximalt luftflöde på 1300-5000 l/min beroende på modell. Avancerade tekniska lösningar tillåter en lång livslängd och hög verkningsgrad för kompressorerna som är lämpliga för tung och kontinuerlig användning i krävande förhållanden.

Dynasets nya FP utrustning för brandbekämpning ersätter den tidigare modellen. De helt förbättrade tekniska lösningar gör nya Dynaset FP till ett verkligt hållbart och pålitligt verktyg för säker brandbekämpning. Penetrationsverktyget bekämpar branden genom ett pulserande slag som gör hål i väggen och sprayar en finfördelad vattendimma på branden.

Andra nya produkter är högtrycksvattenpumpen HPW1000, HK450 hydraulisk kompressor, HMG hydraulisk magnetgeneratorer.

Små som aldrig förr

Världens bästa effekt till storleksförhållande har utvecklats ytterligare genom att minska storleken på den redan kompakta hydrauliska utrustningen. Till exempel har den förnyade K-serien HWG hydrauliska svetsgeneratorernas längd har minskade 10 procent från tidigare modeller. Den mer kompakta storlek ger betydande fördelar för användarna när den utrustningwn är enklare att installera och det finns fler alternativ för att placera utrustningen i en maskin. Svetskabelkontakter och uttag är placerade i frontpanelen som förbättrar användbarheten av Blue Hydraulic modeller. Blue Hydraulic innebär också liknande innovationer för vissa modeller av HG Hydrauliska generatorer.

Högre effekt som kräver mindre hydraulik

Dynaset utrustning drivs av hydraulik. Dynaset erbjuder mer kraftfulla hydrauliska utrustningar med lägre hydrauliska krav än någonsin. Till exempel HK400 kompressorn kommer att ersättas av HK450. HK450 producerar 50l/min mer luftflöde med lägre oljeflöde HK400. Så den nya HK450 har betydligt högre produktivitet.

Tillförlitlighet framför allt

Resultaten av teknik visas i produktkvalitet, så att välskötta produkter från Dynaset kommer betjäna kunder i årtionden framöver. Det finns utrustning som köpts för över 20 år sedan och fortfarande används. Företaget satsar stort på produktens tillförlitlighet och därmed testkörs alla produkter innan de lämnar fabriken. Detta är en av företagets sätt att säkerställa den höga produktkvalitén.

Kvaliteten på Blue Hydraulics kommer också från småskaliga tekniska lösningar som kan vara osynliga för det otränade ögat men dessa tekniska innovationer är värdefulla för slutanvändaren. En av dessa innovationer är FLC frekvensjusterare som används i flera produkter. Efter några år av utveckling lanserar Dynaset en ny generationer FLC frekvensjusterare till Blue Hydraulics. Frekvensjusteraren möjliggör enkel och exakt justerbarhet. Systemet ger bästa möjliga förutsägelse för att motverka belastningsförändringar vid arbete med hydrauliska generatorer och hydrauliska kompressorer.

Dynaset har beaktat synpunkter från befintliga kunder vid design av nya produkter. Exempelvis kan nya FLC frekvensjusterare användas på äldre utrustning som reservdel. Detta för att ge bästa service till  lojala användare av Dynasets produkter runt om i världen. Dynaset är så övertygad om att kvalitén på Blue Hydraulics produktlinje att företaget ger två års garanti för denna utrustning.