Ny prisbelönt rotationsfräs med oavbruten fräsbredd

I början av 2020 presenterade Simex en riktigt vass nyhet i kategorin rotationsfräsar, så pass bra att den kammade hem innovationspriset för bästa grävmaskinstillbehör på SAMOTER Innovation Award 2020.

I motiveringen till priset kan man läsa om det nya centrummonterade kedjesystem som ger oavbruten fräsbredd, effektoptimeringar och mångsidigheten vid fräsning av smala diken för mark och VA-arbeten samt förbättrad produktivitet vid tunnelarbeten.

De nya rotationsfräsarna TFC400 och TFC600

Den nya rotationsfräsen har dubbla trummor men dessutom en bitsutrustad mittenkedja som ger oavbruten fräsbredd. Detta gör det till det perfekta tillbehöret vid fräsning av smala och djupa diken, vertikala väggar och tunneltak samt profilering av plana väggar. Den patenterade rotationsfräsen är speciellt utformade för användning på grävmaskiner. Den nya designen gör att du kan utnyttja hela fräsbredden utan att det lämnas ett mittenspår.

Perfekt för efterbehandling av plana ytor och diken. Till skillnad från hydraulhammaren ger fräsen inte ifrån sig buller och vibrationer. Den har låg påverkan på omgivande miljö. Används främst för profilering av tunnlar, fundament och betongytor, fräsning av asfalt, cement, gips, rötter och trädstammar.

Produktbild på TFC600 rotationsfräs från Simex

TFC-serien rotationsfräs har fördelen att du får jämn yta av det underlag som behöver profileras eller fräsas ur utan att lämna ett mittenspår mellan de två trummorna, du behöver alltså inte arbeta i sidorörelser med grävmaskinen. Du spar tid, pengar och minimerar miljöpåverkan.

Modellerna TFC400 respektive TFC600 är konstruerade för grävmaskiner i viktklassen 6-10 ton respektive 9-12 ton.

Finns den nya smarta rotationsfräsen i en storlek som passar din maskin? Se vårt fulla utbud här.

TFC400, med sina 18,5 kN fräskraft är ett tillbehör som kan fräsa ut små diken, profilera betongytor och ta fräsa bort trädstammar. Dess kompakta storlek i kombination med att du använder den på små grävmaskiner ger dig ett mycket produktivt tillbehör även när du arbetar i trånga utrymmen.

TFC600 är den kraftfullaste i serien och är utformad för att ta hand om tyngre jobb än TFC400. Med en fräskraft på 24,5 kN kan denna rotationsfräs användas för att fräsa dåliga lager av betongkonstruktioner, såsom sidoväggar och tak av tunnlar i väg- och motorvägsanläggningar. TFC600 är också perfekt för profilering av avskurna väggar, och tack vare sin storlek och den primära motorn som den är kopplad till kan den användas i stadsmiljöer för anläggning av VA.