Hur använder andra generatorer på arbetsplatsen?

Det finns många tillfällen när man kan behöva el. Hydrauldrivna generatorer använder en maskins eller ett fordons hydraulkraft för att producera elektricitet. En sådan installation garanterar att det alltid finns el på arbetsplatsen. Här är några exempel för att ge dig en idé.

Renovering av avloppsrör

I Gamla stan i Stockholm arbetar en Hitachi ZX140W-6 grävmaskin med renovering av avloppssystem. Grävmaskinen är utrustad med 6,5 kVA hydraulgenerator för att producera elektricitet till verktyg, arbetsbelysning, dränkbara pumpar och svetsar. Trots att entreprenören arbetar centralt i stan är det effektivare att ta el från grävmaskinen. För att kunna producera elektricitet till sig själv och andra har grävmaskinen utrustats med en hydraulisk generator, det skapar ett mervärde.

Underhåll och installationer i processindustrin

I Danmark används servicebilen Iveco Daily för installation och underhåll i processindustrin. Servicebilen är utrustad med en 10kVA hydrauldriven generator. Tack vare den kompakta storleken på generatorn finns det mycket plats över åt annan utrustning och verktyg. Du spar gott om tid när servicebilen är utrustad med hydraulgeneratorn eftersom arbetsplatsen ofta ändras och eftersom de måste ha en auktorisation för att använda varje sockel vid fabrikerna. Arbetet utförs snabbt, effektivt och intäkterna är bättre.

Upplyst teckeninstallation

I Storbritannien används Ruthmann TB270 lastbilmonterad flygplattform vid installation av belysta skyltar. Den är utrustad med 3,5 kVA hydraulisk generator för att driva de elektriska verktygen. Generatorn tillhandahåller också kraft för att testa skyltarna under installationen. Installationsprojekten kan genomföras på en gång vilket minskar klagomål och förhindrar onödiga underhållsbesök. Fastprisinstallationerna genererar mer vinst när det finns en hydrauliskt driven generator på plats.

Grundarbete för byggnader

I Nederländerna gräver en Case bandgrävare grunder för byggnader. Grävmaskinen är utrustad med 6,5 kVA hydraulgenerator för att tillhandahålla el till en dränkbar pump. Elkabeln går över motvikten och ner i diket. Generatorn startas från knappen i hytten. Grävmaskinoperatören kan fortsätta grävningen och till och med vrida grävmaskinen 180 grader medan vattnet pumpas. Pumpen kan stoppas under grävningen genom att stänga av generatorn.