Kategoribild på alla siktskopor från Rotastar

En ny stjärnsikt på marknaden

Vad tänker du på när du hör talas om en stjärnsikt?

Troligen något som liknar ett krossverk, med andra ord stort, otympligt och egentligen inte så mobilt.

Vad sägs istället om en smidig liten siktskopa du kan montera på din grävmaskin eller hjullastare och producera 126 kubikmeter/timme med?

Låt oss presentera vår egen mobila stjärnsikt, som kan sortera material inga andra siktar klarar av. Du kan hantera i stort sett vilket material som helst, helt okänsligt för våta och kladdiga material. Tack vare den extremt stora ovalformade siktytan i kombination med siktstjärnorna tumlas materialet runt, det blir en luftande och luckrande effekt.

Kategoribild på alla siktskopor från Rotastar

Pressmeddelande stjärnsikt från 2019-04-24:

-När man har arbetat i samma bransch i över 30 år vet man genast om en produkt är bra eller i detta fall, riktigt bra säger Ulf Dolfei VD på AMAS Svenska AB som stolt kan meddela att de förvärvat agenturen för Rotastar™ siktskopa.

Redan från starten 1987 har AMAS arbetat med sållande och siktande verktyg.

-Siktning av massor har alltid varit komplicerat, du ska ha ett verktyg som kan hantera en mängd olika material med alla dess olika egenskaper. Vi pratar om att få ut ett önskvärt resultat från massor som kan vara allt från blött, torrt, hårt, mjukt och kletigt.

-För det första vill du få ut ett bra material, för det andra måste det gå snabbt och för det tredje ska det vara enkelt för operatören, då får du en bra ekonomi i det. Rotastar™ stjärnsikt fixar allt detta tack vare sin unika konstruktion.

Det är stjärnorna som fixar det

Närbild på siktstjärnor av slitstark polyuretan

Det unika med Rotastar™ stjärnsikt är dels den extremt stora ovalformade siktytan, i ett steg får du med dig en väldigt stor volym. Men framförallt är det siktstjärnorna som roterar och siktar materialet, de är som namnet antyder stjärnformade och tillverkade i polyuretan vilket gör dem oerhört slitstarka och effektiva men framförallt ger det en bra ekonomi för entreprenören då de är väldigt billiga att producera.

-Vi har låtit testköra en skopa under en längre tid nu i Sverige och slitaget är knappt nämnvärt så någon större eftermarknad för vår del lär det inte bli tal om.

Skopan finns för närvarande i 8 modeller för basmaskiner från 2,2 till 25 ton. Premiärvisning och demonstration blir på MaskinExpo den 23-25 maj.

-Vi är väldigt upprymda över att få visa och demonstrera skopan på MaskinExpo, det kommer bli ett lyft för hela marknaden. Matthew, skopans uppfinnare kommer även han att finnas på plats och svara på frågor för den som är djuptekniskt intresserad.