Bild på gatutvätt som rengör nylagd asfalt

Möt Kanon Enterprises – en hydraulikexpert i USA

Kanon Enterprises är ett enmansföretag som drivs av Janne ”Fritz” Ekstam i Iowa. Fritz har arbetat med hydraulik nästan hela sitt liv, hans far drev ett företag som tillverkade hydraulcylindrar och Fritz har tidigare arbetat med hydrauliska kranar. Nu konsultar han ut sin expertis till flera företag medan Kanon Enterprises växer till så pass att Fritz kan arbeta med det på heltid. Med det sagt, Fritz kan sin sak när det kommer till hydraulik.

Hur började samarbetet med Dynaset?

Ett år på ConExpo, låg Dynasets monter precis bredvid Kanon Enterprises monter, och Fritz bestämde sig för att titta på Dynasets produkter. Han blev fascinerad och senare samma år valde han att delta i ett Dynasets återförsäljarmöte. Det dröjde inte länge innan han blev en officiell återförsäljare av Dynasets produkter.

Han sålde de första produkterna 2015 i form av två HK450 hydrauliska kompressorer. Nuförtiden utrustar han servicebilar med hydraulisk utrustning som HPW vattenpumpar, KPL gatutvättar, HG generatorer, HWG svetsar, HK kolvkompressorer och HKR skruvkompressorer. Han gör ett viktigt jobb med att hjälpa kunderna med att montera och installera de hydrauliska systemen.

Djuprengöring av helt ny asfalt

Gatutvätt installerad i fronten på en Ford F 550
Kanon Enterprises utrustade Andersen Asphalts Ford F-550 med DYNASET KPL-Truck-gattvättutrustning. Lastbilen används för att tvätta ny asfalt som förberedelse för tätningsbeläggning.

För en tid sedan fick Fritz ett meddelande från ett företag som heter Andersen Asphalt. De hade hittat KPL gatutvätt på hemsidan och var intresserade av att använda den för sin applikation. Som namnet antyder är Andersen Asphalt ett beläggningsföretag och de tänkte att de kunde använda gatutvätten för att rengöra nylagd asfalt innan man lägger på en tätskikt som förlänger asfaltens livslängd.

HPW vattenpump installerad på en Ford F 550
Tvättutrustningen är superenkel och snabb att demontera från lastbilen. Det tar bara 10 minuter, vilket betyder att lastbilen inte är bunden att bära den 1000-liters vattentanken hela tiden. DYNASET HPW 320 högtrycksvattenpump, som ger tvättkraften, finns i lastbilens sidolåda.

De hade använt ett vattenfritt borstsystem tidigare, men det tog bara bort de större partiklarna från ytan och lämnade de mindre partiklarna djupare i ytans porer. Detta hindrade beläggningen från att fästa tillräckligt bra, vilket var ett problem som borde vara möjligt att lösa med en Dynasets gatutvätt. De bad Fritz att hjälpa dem att installera den på en liten minilastare. Kombinationen av dess högtrycksvattenspray och mekanisk borstning löste problemet. Efter det byggde Fritz åt dem också en lättviktig Ford F-550-baserat KPL-tvättsystem, utrustat med en 1000-liters vattentank och HPW320 högtrycksvattenpump. Systemet kan demonteras på 10 minuter, vilket gör det modulärt och kostnadseffektivt. Den superenkla demonteringen gör att fordonet inte alltid är bundet till KPL-systemet. Systemet har använts i nästan två år, och Fritz säger att det har varit framgångsrikt.