Bild på en grävmaskinist som har en Liebherr 934 i Lappland

En Liebherr 934 utrustad med Dynaset i Lappland

Vägkurvorna blir högre och högre. Lapplandslandskapet blir mer fantastiskt för varje kilometer. Förra året reste vi till en schaktningspmråde i Rovaniemi, högt uppe på kullarna. Där jobbar en ny maskinägare, Jari Yrjänheikki, med sin Liebherr 934. Denna enorma grävmaskin är utrustad med en Dynaset HG10 hydraulisk generator. Denna generator är den nya och modernaste hydrauliska generatorn från Dynasets Super Compact-sereie.

Olika tillbehör hjälper till att arbeta med den enorma grävmaskinen

Arbetsplatsen ligger på en hög kulle och har en spektakulär utsikt över den lappländska vildmarken. Man kan fascineras av utsikten, men snart fastnar man med ögonen stirrandes på den enorma grävmaskinen från Liebherr. Den är glänsande eftersom den är helt ny. Den är direkt från fabriken och den är utrustad med många tillbehör som ett interaktivt system som mäter vikten på materialet som finns i skopan, det senaste Novatron 3D Machine Control System och den senaste superkompakta generatorn från Dynaset.

– Vi bestämde oss för att ta ombord Dynaset efter att jag hade hört om kvaliteten och tillförlitligheten på deras produkter. Jag gillade tanken att utrustningen håller från en maskin till en annan, som från far till son.

Familjen Yrjänheikki har arbetat med anläggning sedan 1976. För tio år sedan skedde ett generationsskifte när Jari tog över familjeföretaget. Lång livslängd är mycket viktigt för dem.

Tillförlitligheten och effektivitetsökningen som dynasetgeneratorn ger säkerställer att det blir färre stopp och mindre kostnader. Det beror på att du inte behöver stoppa ditt arbete för att hämta en separat generator och dra ledningarna till arbetsplatsen om du behöver el. Elkabeln från generatorn kan fästas direkt på bommen, där den är redo att användas hela tiden. Du behöver färre maskiner och fler kan fokusera på sitt arbete.

Liebherr 934 är stor i sin storlek och med sin utrustning är det en riktig 37-tons schweizisk armékniv. Det är inte bara menat för de jobb Jari och hans familj har gjort tidigare.

Dynasetgeneratorn gör det möjligt att vi nu kan lämna offerter även för kommunal infrastruktur. Förut var deras krav för utmanande och inte kostnadsvärda. Men nu, tack vare generatorn, är dessa uppgifter möjliga att utföra med en maskin, och vi vill utöka till dem.

Solen skiner och Lappland visar sig från sin bästa sida under denna vackra höstdag. Vi lämnar Jari med sin nya maskin för att fortsätta arbeta och öka deras produktivitet.