Mikael Flimmerstad på Svenska Maskinmässan 2022

Vi syns på Entreprenad Live 2014

Vi på AMAS tar med oss Rivnings- & Återvinningsverktyg från några av de mest och respekterade tillverkarna i världen och ställer ut på ENTREPRENAD LIVE 2014.

På mässan som äger rum den 4-6 september kan du som besökare förvänta sig en fartfylld monter med både nya verktyg och gamla favoriter. I montern kommer även finnas ett område med grävmaskin som demonstrerar flera utav verktygen i vår produktportfölj.

Nyheter

Hydraulhammare
2st nya hydraulhammare från Furukawas FXJ-serie visas upp för första gången. FXJ275 för maskiner 18-30 ton och FXJ375 för maskiner 25-42 ton. FXJ-hammarna som succesivt ersätter nuvarande XP-serien har många enastående förbättringar varav det faktum att den är konstruerad utan sidobultar är den främsta. Lägg därtill en hammarkropp med färre delar och du får ett kompakt kraftpaket som inte går att jämföra med motsvarande hammare i samma viktklass när det gäller kraft i förhållande till vikt. Furukawa har med dessa nya hammare ännu en gång bevisat varför de är världens ledande tillverkare av hydraulhammare. Köper du en hammare av oss på AMAS har du alltid möjlighet till 2 års garanti.

Fräsar
Från Italienska tillverkaren Simex visar vi upp 2 olika fräsar. Dels asfaltsfräsen som blivit väl mottagen på marknaden, inte minst i Göteborg. Till skillnad andra stora fräsar, kräver arbete med denna inga stora ingrepp och åstadkommer knappa störningar i trafiken som vanligtvis kan uppstå vid vägunderhåll. En grävmaskin eller kompaktlastare tillsammans med Simex asfaltsfräs är ett lönsamt ekipage för alla parter, framförallt maskinentreprenören som kan räkna hem många jobb med god marginal.

Den andra fräsen från Simex som vi visar upp är rotationsfräsen som har många användningsområden. Allt från skrotning av tunnlar till att fräsa tjäle och kalksten.

Rivningsverktyg
En annan välkänd tillverkare från Italien är VTN, de är specialiserade på rivningsverktyg. I vår monter körs och visas en grip för både rivning och hantering beroende på vilken käft du behöver. En käft med tvärställt galler blir mycket robust och passar bra till rivning, vill du hellre ha en grip för hantering och sortering finns en enklare utformad käft. Från VTN:s verktygsutbud hittar du även pulveriserare som effektivt klipper och krossar ner betongkonstruktioner. Den anrika BAHCO-fabriken i Enköping fick nyligen se sig besegrad av VTN:s pulveriserare när fabriken skulle rivas för att om några år bli ett område för bostäder.

Återvinningsverktyg
Att ta vara på material vid rivningar är idag en självklarhet, ju snabbare du kan sortera och hantera massorna ju lönsammare blir det. Detta har den finska tillverkaren Dynaset tagit till vara på genom sin ständigt utvecklade hydraulmagnet. Magneten kopplas till grävmaskinens hydraulik. På- och av-magnetisering görs med enkel manöver av föraren från hytten som med sin maskin kan kamma av ett område på all metall för uppsamling i container. Nya E-modellen är mycket snabbare än sin föregångare.

Besök AMAS i monter E:109 på ENTREPRENAD LIVE den 4-6 september i Göteborg.