Stubbfräsar

Tornado en kompakt stubbfräs, för fräsning av stubbar i skog, park, på sidorna av vägar eller vattendrag. Dess ringa storlek gör den särskilt praktisk och lämplig för grävmaskiner från 1,5 till 18 ton.

Hydrauldrift i kombination med kolvmotor gör den till en mycket professionell maskin med hög prestanda. Finns med olika storlekar på fräsdisk, från 350 till 600 mm.

Visar alla 4 resultat

Här hittar du effektiva stubbfräsar för proffsanvändning. Våra stubbfräsar drivs av hydraulik som får en skiva utrustad med slitstarka tänder att börja rotera. Dessa tänder fräser snabbt och kraftfullt bort stubben, du kan även fräsa bort under marknivå. Effektiviteten ligger i den enorma kraft du får tack vare hydrauldriften.

Tornado stubbfräs

Nu kan vi presentera en helt ny stubbfräs för minigrävare, grävmaskiner, kompaktlastare, grävlastare och teleskoplastare. Perfekt att använda för att avlägsna stubben som blir kvar efter kapning av träd. I parker, grönområden och diken är det mycket lämpligt att använda fräsen för att undanröja risker med stubbar som sticker upp och för att förenkla att klippa gräsmattan. Lätt och stark ram, hydraulmotorn ordentligt skyddade av en plåt. Motorn driver en skiva med utbytbara skärverktyg. Gummi eller kedja förhindrar träflisen att flyga ut.

Auger Torque stubbhyvel

Aldrig har det varit enklare att ta bort stubbar, nu finns nämligen Auger Torques stubbfräs. Stubborttagning är ett arbete som låter mycket, är stökigt och tidskrävande. Traditionella metoder för att fräsa bort stubbe skapar väldigt mycket träflis som tar lång tid att städa upp efteråt. Med Auger Torques stubbfräs avlägsnar du en stubbe enkelt, tyst och utan mängder av träflis som sprider sig kring platsen. För dig som känner till Auger Torques jordborrar är saken enkel, du använder samma drivenhet men istället för jordborr använder du denna stubbfräs, en minimal investering för dig som redan har en Auger Torque och fortfarande ett lönsamt köp för dig som även behöver drivenheten. Auger Torques stubbfräs finns för dig som arbetar inom markberedning och skogsunderhåll.

För privatpersoner

Är du privatperson och går i tankarna att fräsa bort stubben själv, läs nedan och överväg att anlita ett proffs med riktiga verktyg.

Hur stor stubbfräs behöver jag?

Om du har en stubbe som är över 12 tum i diameter, gör du bäst i att överväga en större fräs. Detta är den typ som antingen måste transporteras av ett fordon eller en som dras på en stor släpvagn. Dessa stubbfräsar gör att jobbet går mycket snabbare och gör också ett bättre jobb med att effektivt slipa en stubbe.

Vilka restprodukter kommer att finnas kvar när du är klar?

När du fräser stubbar blandas flisen med luft och ökar volymen. Storleken på högen när du är klar kommer att förvåna dig. Vi ser ofta stubbar 4” – 5” i diameter som kan lämna kvar en hög med träflis och jordskräp som är hälften så stor som en bil! Vid stubbfräsning kan fragment slungas med hög hastighet, så det är viktigt att hålla människor och känslig egendom långt borta. Se till att du har en plan för att städa upp röran när du är klar. Professionella stubbfräsare tar ofta med sig en grävmaskin för att gräva upp jorden och flisen och sedan fylla hålet med ren jord.

Är det värt din tid och ansträngning?

Det finns många variabler här. Om din stubbfräs inte underhålls som den ska, eller om du inte vet hur du använder den på bästa sätt, kan detta göra stor skillnad i avverkningsfaktorn. Inte bara det, men om du missar delar av din stubbe med fräsen och sedan lämnar den åter till uthyrningsfirman kan du bli väldigt frustrerad över att du inte gick tillräckligt djupt eftersom du inte kunde se förbi skräpet det skapade. Detta kan innebära en upprepad uthyrning och ännu mer slöseri med din dyrbara tid.