Bild på en man som inte vill betala för avfallsavgifter

Så kapar du dyra avfallsavgifter

Det är dyrt och krävande att bli av med avfall. Personalkostnader, transportkostnader (plus miljöaspekten), sist men inte minst kommer fakturan från avfallsanläggningen med bitter eftersmak.

Här får du reda på hur Bo:

  • Minskar sina kostnader för avfall
  • Får fram ett material som kan säljas
  • Minskar transportkostnaderna
Bo med sin siktskopa fort sortering av rötter och stubbar

Varför inte kapa kostnaderna samtidigt som du ökar intäkterna?

Det är möjligt och att både kapa kostnaderna och samtidigt öka dina intäkter. Det du behöver är en Rotastar sikt- och sorterskopa och en grävmaskin eller hjullastare, då kan du sikta och sortera dina massor själv. Du får en ”förädlad” produkt att sälja samtidigt har du reducerat den avgiftsbelagda  massan som ska tippas på avfallsanläggningen.

Varför betala till avfallsanläggingen för något du kan tjäna pengar på?

Så här använder Bo sin siktskopa

Efter att fullgjort ett markarbete stod Bo från Bo´s Markarbete & Uthyrning med en ansenlig mängd ”skitmassor”, till största del beståendes av rötter, stubbar och sly. Blandat med massorna fanns också en hel del fin jord, jorden väger mycket och ökar deponikostnaderna. Det är inte helt lätt att utvinna jorden……om du inte har en siktskopa. Bo har en siktskopa och i videon här nedan kan ni se hur han arbetar med den för att separera jorden från rötter, stubbar och slyn. Givet massorna blir det självklart inte den högsta produktionen av jord utan vinningen i just denna metod ligger genom de drastiskt minskade massorna som behöver lämnas för avfallshantering.

Vill du veta mer, kontakta oss