Kvalitetsprodukter sedan 1986

Dynasets Blue Hydraulics är den nya produktlinjen som vi och hela Dynaset är extremt stolta över. Dessa produkter representerar den allra senaste tekniken och innehåller många nya innovationer men faktum är att de första produkterna Dynaset tillverkade från 80-talet fortfarande är i bruk.

Dynasets hydrauliska generatorer, vattenpumpar, kompressorer och magnetgeneratorer uppfanns av Reijo Karppinen på 80-talet. Dynaset Oy grundades 1986. Företaget har utvecklats från ett litet enmansföretag till en global ledande tillverkare av hydrauliska generatorer, vattenpumpar och kompressorer.

Den huvudsakliga affärsidén har varit densamma sedan företaget bildades; Att använda en mobil maskins hydraulsystem för att producera el, högtrycksvatten, tryckluft, magnetism och vibration. ”Powered by hydraulics” har varit företagets slogan från början och är passar i allra högsta grad fortfarande med Dynasets verksamhet.

Används fortfarande

En väldigt gammal hydrauldriven vattenpump från år 1987
Gammal hydrauldriven vattenpump från år 1987

Dynaset produkter är kompakta, kraftfulla och pålitliga. Produkterna tjänar sina kunder lojalt även fast de har decennier på nacken. Hög kvalitet och tillförlitlighet är något som Dynaset är kända för. För att visa vad tillförlitlighet egentligen betyder, vill vi berätta om några produkter från de senaste decennierna som fortfarande används än idag.

En kund köpte en HMG Hydraulisk MagnetGenerator i maj 1987. Han är en av Dynasets första kunder och köpte den tolfte tillverkade magnetgeneratorn som fortfarande fungerar.

Det har skett betydande förbättringar på de hydrauliska vattenpumparna. Nedan till vänster ser du en HP200 vattenpump, den 18:e tillverkade i ordningen från 1987 och till höger ser du den nya HPW200 Blue Hydraulik. Samma effekt fast från ett betydligt mer kompakt format.

Märklplåt från äldre magnetgenerator