3 problem! En lösning – Auger Torque

Specialister på pålning, grundförstärkning och fundament. Ett uppdrag med en anläggning som skulle kräva ett högt vridmoment i en kompakt design. Olika tillverkare har kontaktades för att leverera utrustning, men ingen hade riktigt den effekt som krävdes.

Lösningen fanns när de hittade och kontaktade Neil Beard på Auger Torque Europa. Från deras stora utbud av jordborrar, och genom sin omfattande erfarenhet av att leverera i pålningsbranschen, rekommenderades Augers 42000MAX. Med 42000 Nm vridmoment skulle den lätt producera tillräckligt med kraft för att driva skruvpålar till önskat djup på ett snabbt och effektivt sätt. 42000MAX är särskilt utformad för denna typ av applikation och fungerar på ett högre varvtal än liknande modeller i sortimentet. Liksom alla Auger Torques jordborrar använder en hög kvalitet och kraftfull hydraulmotor och är kopplad till en skottsäker planetväxel av bolagets egna unika design. Den patenterade NDS (Non Dislodgement Shaft) tekniken, som är standard i hela Auger Torque sortimentet, garanterar att axeln aldrig kommer att falla ut – ett måste med dagens säkerhetsmedvetenhet.

För att hantera och registrera mängden vridmoment som appliceras under installationen, valdes en momentövervakningsanordning som kontinuerligt övervakar krafter upp till 60000Nm. Enheten monteras mellan jordborren och basmaskinen och vridmomentet övervakas trådlöst konstant till en handdator.

En annan utmaning med just denna installation var att hålla skruvpålarna i perfekt linje samtidigt som man skruvade ner dem i marken. Auger Torques ”Alignment monitor” skulle lösa det här problemet. Med en sensor som är ansluten till jordborren och inriktningsmonitorn, monterad inuti förarhytten, garanteras varje skruv bli vertikal utan att en extra kontroll behövs göras.

Slutresultat – en helt nöjd kund med produkter från Auger Torque, man kan till och med säga att det var över förväntningarna. Med kraften, noggrannheten och kompakt storlek av utrustningen, kunde de slutföra projektet snabbt och effektivt och utan några problem eller kostsamma förseningar.