Bild på asfaltskärare som skär istället för att fräsa asfalt

Varför asfaltskärare när det finns bättre alternativ?

Asfaltskärare är verktyg som används för att skära och ta bort asfalt från vägar, trottoarer och andra ytor. Dessa verktyg är vanligtvis utformade som handhållna sågar, mindre bensin- eller eldrivna maskiner och för montering på. De används oftast av entreprenörer som arbetar med byggprojekt och reparationer av vägar och trottoarer.

Mindre eldrivna asfaltskärare består av en sågklinga som är täckt med diamantsegment, vilket gör det möjligt för klingan att skära igenom asfalten med minimal ansträngning. Klingan roterar vanligtvis med en hastighet på cirka 3 000 varv per minut och kan skära genom asfalt på ett mycket effektivt sätt. Asfaltskärare för grävmaskiner är helt mekaniska och utnyttjar maskinens tyngd i kombination med en klinga av Hardox för att snitta asfalten.

Tänk på detta innan du köper en asfaltskärare

Istället för asfaltskärare kan man använda en asfaltsfräs. Fördelarna med detta är flera. För det första gör dess effektivitet det möjligt att ta bort asfalt snabbt och effektivt, vilket sparar tid och pengar för projektledare. För det andra minskar du kostnaderna då du inte behöver transportera stora asfaltskakor som en asfaltskärare lämnar efter sig, dessa förvandlas till fräsmassor som du kan återanvända direkt på plats.

Kategoribild på asfaltsfräsar från Simex

Fräs bort asfalten istället för att skära!

Med asfaltsfräs kan du återvinna fräsmassorna direkt på plats, använd dem som fyllnadsmassor.

Om du ändå ska köpa, välj rätt typ av asfaltskärare

Det är viktigt att välja rätt typ av asfaltskärare för det specifika projektet. Mindre handhållna sågar är vanligtvis lämpliga för mindre projekt, medan större maskiner är mer lämpade för större byggprojekt. Det är också viktigt att använda rätt typ av klinga för att säkerställa att asfalten skärs på ett effektivt sätt.

Slutligen är det viktigt att ta hänsyn till miljön när man arbetar med asfaltskärare. Dammet som skapas kan vara skadligt för miljön, så det är viktigt att använda dammbindande medel för att minska mängden damm som skapas. Det är också viktigt att se till att asfalten som tas bort återvinns på ett korrekt sätt.

Sammanfattningsvis är asfaltskärare en viktig del av många bygg- och reparationssituationer, men det är viktigt att använda dem på ett säkert och effektivt sätt. Genom att välja rätt typ av asfaltskärare och använda skyddsutrustning kan man säkerställa att asfalten tas bort på ett säkert och effektivt sätt.