Timmergripar

RV-serien timmergrip är designad för att öka effekten av din hantering med timmer och stockar. Används huvudsakligen i öppen terräng eller på timmergårdar och finns för fast monterad användning på grävmaskiner, kranbilar och teleskoplastare där stora mängder stockar och rundved kan flyttas och transporteras. Kan levereras med eller utan rotation.

Visar alla 5 resultat

Timmergrip S40 en vanlig modell

Många som ska köpa timmergrip har maskin med S40 fäste vilket motsvarar en maskinvikt nånstans runt mellan 2 till 6 ton. Vi har två modeller av timmergripar som passar bra för S40. Se mer data på modellerna 93RV91 och 93RV92 här ovan.

Det här är en timmergrip

Timmergripar till maskiner är en viktig del av moderna skogs- och träindustrier. Dessa verktyg har gjort det möjligt att effektivisera processen för att skövla skogar, transportera timmer och förbereda trä för produktionen av en mängd olika produkter. I denna artikel kommer vi att titta närmare på timmergripar till maskiner och deras användning.

Timmergripar till maskiner är en typ av hydraulisk utrustning som används för att gripa och hantera träd och timmerstockar. Dessa verktyg kan fästas på en mängd olika maskiner, såsom skogsmaskiner, grävmaskiner och lastbilar. De är utformade för att hantera stora mängder trä på ett snabbt och effektivt sätt.

Fördelarna med att använda timmergripar till maskiner är många. För det första kan dessa verktyg hantera stora mängder trä på kort tid, vilket gör det möjligt att skövla skogar och transportera timmer på ett snabbt och effektivt sätt. För det andra minskar användningen av timmergripar till maskiner risken för skador på människor och utrustning. Istället för att behöva hantera tunga timmerstockar manuellt kan dessa maskiner enkelt gripa och transportera dem på ett säkert sätt.

Det finns flera olika typer av timmergripar till maskiner. De vanligaste är enkla timmergripar och timmergripar med rotation. Enkla timmergripar är enkla att använda och är utformade för att gripa och transportera trä på ett enkelt sätt. Roterande timmergripar är mer avancerade och har en roterande funktion som gör det möjligt att gripa trä på ett mer exakt sätt. Dessa verktyg är vanligtvis mer avancerade och används ofta i större produktioner.

När det gäller att välja en timmergrip till maskin är det viktigt att ta hänsyn till faktorer som storlek, vikt och kapacitet. Det är också viktigt att tänka på vilken typ av maskin som gripen ska användas med och vilka specifika behov som behöver mötas. Det finns ett brett utbud av timmergripar på marknaden och det kan vara en utmaning att hitta den som passar dina specifika behov. Kontakta oss, vi hjälper vi dig gärna att välja rätt modell. Med rätt timmergrip kan man effektivisera produktionen och förbättra resultatet, samtidigt som man sparar tid och minskar kostnaderna.

När man använder timmergripar till maskiner är det viktigt att följa säkerhetsregler och utbildas i användningen av verktyget. Dessa verktyg är kraftfulla och kan vara farliga om de inte används på rätt sätt. Därför är det viktigt att följa tillverkarens instruktioner och riktlinjer och att ha rätt utbildning och erfarenhet innan man använder en timmergrip till maskin.