Sorteringsgripar

MD-serien sorteringsgrip är utvecklad och anpassad för sortering och återvinning, för tuffare rivning se vår rivningsgrip. Du kan sortera och lasta alla typer av material, att använda den som stengrip är inga problem. 360° hydraulisk rotation och utbytbara slitstål är standard på sortergripen.

Med hög gripkraft (dubbla kolvar), kraftfull rotationskrans och robust konstruktion klarar VTN:s sorteringsgrip de tuffaste jobben.

En sorteringsgrip perfekt för materialhantering som finns i 9 modeller för basmaskiner från 1,5 ton till 66 ton. Alla gripar har 360° rotation. Tillverkade av HARDOX.

Visar alla 10 resultat

Vad är en sorteringsgrip?

En sorteringsgrip är ett viktigt verktyg till grävmaskinen, och används för att sortera och hantera material på byggplatser, avfallsanläggningar och andra platser där tungt material hanteras. Det är ett kraftfullt och effektiv redskap som kan göra det möjligt att sortera material med hög precision, och den används för att separera material som metall, betong, trä och avfall.

En sorteringsgrip är konstruerad för att kunna gripa och lyfta material, och den är vanligtvis utrustad med två käftar som öppnas och stängs med hjälp av hydraulik. Detta gör det möjligt för gripens operatör att gripa material av olika storlekar och former, och att sedan sortera materialet efter behov.

Sorteringsgripen används ofta för att sortera material på en byggplats. Till exempel kan den användas för att separera betong, sten och annat material från jord och andra icke-värdefulla material. Detta gör det möjligt att återanvända de värdefulla materialen på ett effektivt sätt, och att minska mängden avfall som skickas till deponier.

En sorteringsgrip är också användbar för att hantera material på en avfallsanläggning. Den kan användas för att sortera material som plast, papper och metall, och att sedan sätta dessa material i separata behållare för återvinning. På detta sätt kan sorteringsgripen hjälpa till att öka återvinningsgraden på avfallsanläggningar och minska mängden material som hamnar på soptippar.

En annan fördel med sorteringsgripen är att den kan användas för att hantera farligt avfall på ett säkert sätt. Till exempel kan den användas för att hantera förorenat jordmaterial eller material som innehåller farliga kemikalier. Genom att använda sorteringsgripen kan dessa material hanteras på ett sätt som minskar risken för exponering för farliga ämnen.

För att maximera effektiviteten hos sorteringsgripen, är det viktigt att den är rätt anpassad till grävmaskinen den ska användas med. Sorteringsgripen måste vara tillräckligt stark och robust för att hantera tungt material, och den måste ha rätt storlek och form för att passa på grävmaskinen.

Det är viktigt att välja en sorteringsgrip som är tillräckligt robust för att hantera de material som ska sorteras, och som är lämplig för grävmaskinen som ska användas.