Fräshjul

Fräs spår för fiber, kablar och VA! Simex “fiberfräs” är den perfekta fräsen för dig som vill fräsa spår för fiber eller kablar eller VA ner i backen. Fräsmassorna kan återanvändas som fyllnadsmassor vilket sparar både tid och pengar. Du slipper transporter och hantering av asfaltskakor som uppstår vid normal grävning. Fräshjulet finns i 5 olika modeller med olika fräsbredd och fräsdjup. Konstant fräsdjup och rent frässpår.

Visar alla 5 resultat

Vad är ett fräshjul?

Fräshjul är en typ av tillbehör som kan användas på grävmaskiner för att utföra specifika uppgifter. De består av ett roterande hjul med fräsdubb som används för att fräsa upp ett spår i material som betong, asfalt och sten. Fräshjul är vanligtvis tillgängliga i en mängd olika storlekar och konfigurationer för att passa olika typer av grävmaskiner och jobb.

Det finns flera fördelar med att använda fräshjul på en grävmaskin. En av de främsta fördelarna är att de kan användas för att snabbt och effektivt kan fräsa önskad bred och djup som spåret ska ha, detta ingreppet och återställningen blir billigare och enklare än att gräva.

När man väljer fräshjul är det viktigt att välja rätt storlek och konfiguration för den specifika applikationen. Storleken på fräshjulet bestäms vanligtvis av storleken på grävmaskinen, med större fräshjul som är lämpliga för större maskiner. Konfigurationen på fräshjulet kan också variera, vissa fräsar har olika ställbart djup med andra har fast fräsdjup.

Det är också viktigt att använda fräshjul som är tillverkade av högkvalitativa material för att säkerställa deras hållbarhet och pålitlighet. Billiga och lågkvalitativa fräshjul kan lätt gå sönder eller slitas ut snabbt, vilket kan orsaka onödiga förseningar och kostnader.

Sammanfattningsvis är fräshjul ett användbart tillbehör för grävmaskiner som kan användas för att bryta upp och bearbeta material, plana ut ytor och återvinna material. Att välja rätt storlek och konfiguration av fräshjul och att använda högkvalitativa material är viktigt för att säkerställa deras effektivitet och pålitlighet.